EN

About

The international conferences on Molinology, which have been promoted by ACEM for two decades, set a quality benchmark for the research on mills and traditional devices. The Minutes of these conferences have brought to light the outstanding cultural, social, natural and symbolic values of milling heritage from the point of view of different fields of study, such as History, Architecture, Engineering, Art History and environment.

The driving force behind the International Molinology Conference is the desire to create synergies at international level in order to promote this heritage from an interdisciplinary approach.

Presentations

If you could not attend XI International Molinology Conference held in Mallorca last October 2018 or want to watch the papers again, they are already available on our website!

Check them out!

Devers 900 alumnes de primària i d’ESO hauran participat aquest curs en el programa «Educació i patrimoni»

Devers 900 alumnes de primària i d’ESO hauran participat aquest curs en el programa «Educació i patrimoni»

(06/04/2022)

  • Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística / Comunicació i Premsa

Les visites escolars guiades a diferents conjunts patrimonials es fan gràcies a personal del «SOIB Reactiva 2021», un programa adreçat a persones desocupades a causa de la crisi derivada de la covid o a aturats de llarga durada.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha participat en la visita escolar guiada a la tafona de Son Torrella, juntament amb alumnes de  primer i segon de primària de l’escola Mata de Jonc de Palma. Aquesta activitat forma part del programa «Educació i patrimoni», impulsat per la Direcció Insular de Patrimoni, en el qual ja han participat 652 alumnes de primària i d’ESO, amb visites a la tafona de Son Torrella, als molins de Galatzó o a la sínia de l’hort d’en Copido a Pol·lèntia.  Està previst que, abans que acabi el curs, la xifra d’alumnes que han visitat alguna d’aquestes instal·lacions ascendeixi a 900. Les visites escolars guiades a diferents conjunts patrimonials es fan gràcies a personal del «SOIB Reactiva 2021», un programa adreçat a persones desocupades a causa de la crisi ocasionada per la covid o a aturats de llarga durada.

Segons ha explicat Busquets, aquests elements patrimonials han estat restaurats pel Consell de Mallorca, que té com a una de les seves prioritats la conservació del patrimoni, i les visites guiades tenen com a objectiu difondre el patrimoni a la societat mallorquina, alhora que es dona a conèixer la feina que es fa per conservar-lo.

El programa «Educació i patrimoni» proposa una oferta d’activitats educatives per a la comunitat escolar, adreçada als centres escolars públics, concertats i privats de Mallorca, particularment a l’alumnat dels cicles de primària i d’ESO, amb l’objectiu d’estimular els infants i joves a conèixer, valorar i conservar el patrimoni, observant i descobrint el nostre entorn.

Cada itinerari consta d’informació sobre la visita guiada, documentació relacionada, com ara una llibreta guia per als alumnes, material didàctic per als docents, justificació curricular i recomanacions generals.

Durant el mes de febrer i març s’han fet 14 visites escolars a Son Torrella. Els mesos d’abril i de maig, les rutes es faran als molins de Galatzó i a la sínia de l’hort d’en Copido a Pol·lèntia. En ambdós casos hi ha dates disponibles. Les visites es poden concertar a visitapatrimoni@conselldemallorca.net.

«SOIB Reactiva 2021» al Consell de Mallorca

Les dues tècniques que fan les visites guiades del programa «Educació i patrimoni» han estat contractades a través del programa «SOIB Reactiva 2021», adreçat a persones desocupades a causa de la crisi ocasionada per la covid o a aturats de llarga durada. En total, el Consell de Mallorca ha contractat per un període de sis mesos 103 persones provinents del programa «SOIB Reactiva 2021». L’objectiu d’aquest programa és que les persones beneficiàries puguin mantenir les habilitats competencials i també que la feina els pugui permetre la requalificació professional.

El Govern de les Illes Balears aporta aproximadament 990.000 euros per dur a terme aquest programa, mentre que el Consell de Mallorca n’aporta 170.000.

El programa «SOIB Reactiva 2021», que forma part del pla de xoc per a l’ocupació com a resultat de la crisi sanitària de la covid-19 i que a la vegada forma part del Pla de Reactivació del Govern de les Illes Balears, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conferència Sectorial.

També podeu consultar la notícia en pdf aquí.